Videnskabelige undersøgelser tyder på, at ca. 90% eller flere af den vestlige verdens unge mænd kan få orgasme, og at ca. 80-90% af den vestlige verdens kvinder (i den fødedygtige alder) IKKE kan få en såkaldt “skedeorgasme”! (Tallene varrierer meget fra undersøgelse til undersøgelse alt efter metode, men skævheden er tydelig).
Hvordan kan det være, og hvad kan vi gøre ved det?
Hvad er egentlig “en god orgasme”?
Er den overhovedet værd at træne sig op til?
“Øvelse gør mester”, men hvilke “øvelser” fører med sikkerhed til en god orgasme?
Hvad er “en god orgasme”?
En orgasme er højdepunktet i et forløb, hvor seksuel ophidselse bygges op og udløses i ufrivillige lystfyldte rytmiske sammentrækninger i visse muskelgrupper i underlivet. Jo større ophidselse/spænding der er opbygget, jo kraftigere bliver orgasmen. Kendetegnende for orgasmen er det intense ekstatiske velvære, som nærmest “tager føringen fra en” og forplanter sig som bølger igennem hele kroppen, imens opmærksomheden måske for en stund giver slip på tiden og rummet, hvor man befinder sig. Hvor længe orgasmen varer, er forskelligt, men når orgasmen er ved at være ovre, er det som om man langsomt genvinder bevidstheden og “genopdager det leje, man hviler på” eller den situation man befinder sig i. Bevidstheden genvinder kontrollen, og man føler sig afslappet og tilfredsstillet.
Orgasmen er en meget fysisk og samtidig intens psykisk oplevelse, som føles ekstremt dejlig og meningsfuld, fordi den derved motiverer til samleje og forplantning – altså til artens videreførelse. At få en orgasme er derfor samtidig en oplevelse af at være vinder i kampen for overlevelse og dermed af at have succes!
Omvendt er frigiditet/impotens – manglende evne til at få orgasme/rejsning – som regel forbundet med følelser af utilstrækkelighed og mindreværd (også selvom det alligevel lykkes for en stor del af den vestlige verdens kvinder (og mænd) at få børn og videreføre deres gener). Det er trist både på grund af de negative følelser, og fordi så mange kvinder går glip af en verden af nydelse, som tilmed har kolossal betydning for både den mentale og psykiske sundhed. Det går ud over kvindernes forhold til deres egen og andres seksualitet og dermed til dem selv som seksuelle væsener, til deres partnere som seksualobjekter og til deres børn som produkter af seksualiteten.
For de fleste mænd er orgasmen noget selvfølgeligt, der så godt som hver gang afslutter den erotiske leg og efterlader en herlig følelse af total afspænding og tilfredsstillelse. Men for kvinderne er det ikke så ligetil. Mange kvinder har (evt. ved partnerens hjælp) oplevet en klitorisorgasme, men aldrig en skedeorgasme. Nogle er i tvivl om, om de har oplevet en (skede)orgasme. (Tvivlen viser, at orgasmen er langtfra så tilfredsstillende, som den kunne være). Ofte “ruller manden af”, vender sig med ryggen til og falder veltilfreds i søvn, imens kvinden ligger tilbage med følelsen af, at hvis han bare var blevet ved i (lidt) længere tid, så kunne hun måske have nået at “komme”. Men hun kom ikke og er skuffet og frustreret, (og han er tilsyneladende ligeglad). Frustrationerne kommer nogle gange frem som bebrejdelser: “Du stopper altid lige, når jeg er ved at blive rigtig ophidset!”. “Du tænker kun på dig selv og aldrig på mig!”. Han oplever sig som en dårlig elsker (hvilket han måske også er), får mindreværdskomplekser og skyldfølelse. Eller måske har hun affundet sig med, at sex bare er rart og hyggeligt, og at hun i hvert fald kan glæde sin partner ved at give ham en god orgasme. Selv må hun (af hensyn til hans skrøbelige ego) simulere med nogle heftige lydeffekter.
Men sådan behøver det ikke at være.
Er det værd at træne sig op til en god (eller endnu bedre) orgasme?
JA, mon ikke! Også hvis man allerede får gode orgasmer? JA! Selv for den velfungerende er der nye og spændende udviklingsmuligheder!
Orgasme er ikke blot nydelse og velvære, glæde og selvtillid. Gode orgasmer er også direkte sygdomsforebyggende. Et velfungerende sexliv med jævnligt tilbagevendende intense orgasmer betyder, at seksualdriftens energier bliver forbrugt på en sund måde, som er i overensstemmelse med vores natur. Derved forebygges, at lystfølelsen overføres på usunde ”laster”, som skader os. Uforbrugte seksuelle energier må nødvendigvis finde en form for nødafløb. F.eks. gennem misbrugsproblemer som drikkeri, rygning, spiseforstyrrelser eller mange andre former for adfærd, som kan overdrives, og som betyder, at vi rent fysisk bringes ud af ligevægt. Den usunde levevis fører i det lange løb til sygdom.
Evnen til at give sig selv en god orgasme er “hemmeligheden” bag mænds urealistisk store selvtillid! Urealistisk, fordi de fleste andre mænd kan gøre præcis det samme, og dermed er denne evne jo ikke noget, der gør den enkelte mand til noget særligt. Men kvinder, der kan dette, lægger simpelthen verden (og mændene) for deres fødder, for de overstråler og udkonkurrerer med lethed flertallet af deres medsøstre, som ikke kan få orgasme, og som derfor ikke inderst inde tør tro på sig selv.
“Øvelse gør mester”, men hvilke “øvelser” fører med sikkerhed til en god orgasme?
Mange kvinder har prøvet at følge diverse råd fra veninder og ugeblade, eller fra læger, sexologer og andre “eksperter”, som lover orgasmer, “hvis man bare gør sådan og sådan”. Som om det bare handlede om at finde det rigtige følsomme sted eller købe det rigtige stykke “voksenlegetøj” og “trykke på knappen”.
Min erfaring er desværre, at det ikke er så ligetil, fordi evnen til at få orgasme er en evne, som det tager tid at udvikle og mestre – på samme måde, som det tager tid at lære at spille på et musikinstrument (og endnu længere, hvis man vil lære at spille “sød musik” sammen med andre)!
Vi er efterhånden vant til, at ting skal gå stærkt, og at vi ikke behøver at vente på at få, hvad vi ønsker os, og derfor bliver de fleste kvinder slemt skuffede, når de selv efter flere ugers forsøg ikke har fået nogen orgasme. Det opleves som en fiasko, fordi forventningerne er urealistiske, og fordi fokus er på den orgasme, som de IKKE oplever, og ikke på den oplevelse, som de faktisk er i stand til at få, der hvor de lige nu befinder sig i deres seksuelle udvikling.
Hvis du lægger et kirsebær i jorden for at plante et kirsebærtræ, kan du ikke forvente, at du kan plukke kirsebær, før spiren er kommet op ad jorden og er vokset og vokset til et rigtigt kirsebærtræ, som så først skal blomstre og bestøves. Og selv da får det kun ganske få bær til at begynde med. Men så begynder det at gå stærkt! År for år bliver blomsterpragten mere og mere fantastisk og kirsebærene mere og mere overdådige – selvom det hele startede som en lille sten med rynker! Men spiren skal vandes og passes på under vejs – især i starten, hvor den er lille og sårbar, og hvor det ikke er så åbenlyst, at den en dag vil overvælde sine omgivelser med skønhed og nydelse.
Plej din seksualitet (og dermed dig selv) med den samme tålmodighed og med endnu større omsorg, end du ville give spiren til et kirsebærtræ. I sidste ende vil belønningen overgå alverdens kirsebærtræer tilsammen! Men ikke nok med det: Du vil opleve tiltagende nydelse og velvære længe før seksualiteten “eksploderer” og “bliver levende” – og i nogle tilfælde kommer orgasmen hurtigere end forventet. Sjovt nok går det samme vej med selvfølelsen og selvtilliden. I begyndelsen sker der ikke meget, men i takt med at nydelsen tiltager, vokser også troen på dig selv. Og når du kan give dig selv en god orgasme, når det passer dig, bliver du ikke til at skyde igennem!
Hvorfor har kvinder oftere end mænd problemer med at få orgasme?
En lille del af forklaringen er, at mænds udløsning ofte forveksles med det at få orgasme. Sædudløsning og orgasme er to forskellige ting. Faktisk kan der komme sæd ud, uden at manden overhovedet har fået rejsning. De fleste mænd kan på ret kort tid onanere sig frem til en udløsning, men det betyder ikke nødvendigvis, at de er seksuelt tilfredsstillet. (”Ballonen er punkteret uden nogensinde at have været pustet rigtigt op”).
Men den væsentligste årsag er, at de fleste kvinder har trænet (onaneret) for lidt og forkert under det meste af deres opvækst!
Det kan du læse mere om her: Læs om 12 gode råd for især kvinder