Anoreksi-1

”Annette” er en opdigtet person med nervøs spisevægring

Hun er blevet til som en sammenfatning af erfaringer samlet fra mennesker, som har gået i terapi hos mig, og som har ønsket at bevare deres anonymitet.

Hvis du har problemer med anoreksi, kan du måske genkende dig selv i nogle af Annettes følelser og tanker. Men vær opmærksom på, at teksten rummer erfaringer fra mange forskellige personer og fra forskellige stadier i deres terapiforløb.

I begyndelsen af “Annettes” terapi oplevede hun slet ikke, at hun nød lystfølelsen ved at føle sig ”høj” af motion, og heller ikke at hun faktisk var meget vred på sin mor. Måske er dette nogle af de punkter, hvor du synes, at du ikke ligner Annette. Måske er der også mange andre. Men Annette ændrede syn på sig selv i løbet af sin terapi, og dette kan måske også ske for dig. Derfor kan det være en god idé, at du læser teksten flere gange med nogle måneders mellemrum. Så har din underbevidsthed haft tid til at bearbejde informationerne, og derfor vil du måske opleve denne side ”med nye øjne” fra gang til gang.

Anoreksi findes i alle grader lige fra ganske let madlede eller manglende appetit til total spisevægring. Så det er meget usandsynligt, at Annettes følelser er helt sammenfaldende med dine. Tag kun det til dig, som du kan bruge, og lad foreløbig resten ligge. Du er ikke den eneste, der har den slags følelser, og jeg er klar til at hjælpe, når du vil.

 

Læs her om Annettes oplevelse af sin situation